keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Ruispizza

Kaapista löytyy aina jotain mitä voi käyttää pizzan täytteenä. Pizzastakin saa terveellisen, kun tekee pohjasta kuitupitoisen rukiisen ja käyttää pizzan päällä vain vähän juustoa. Voit jättää myös juuston kokonaan pois ja ripotella vasta valmiin pizzan päälle voimakaan makuista parmesaania.

Ruispizza 1 pellillinen

2dl vettä
1tl suolaa
2dl ruisjauhoja
3dl vehnäjauhoja
0,5pss(6g) kuivahiivaa
3rkl öljyä
(oreganoa)

tomaattimurskaa tai ketsuppia
haluamasi täyte
(esim.
tonnikala-sipuli- tomaatti-oliivi TAI
broileri-ananas TAI
paprika-feta-oliivi TAI
jauheliha-sipuli)
juustoraastetta
pizzamaustetta

Sekoita kuumaan veteen suola ja jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikina tasaiseksi ja sekoita öljy(ja ripaus oregenoa)taikinaan.
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa n.puoli tuntia. Kauli taikina pellin kokoiseksi tai pyöreäksi. Kohota pohjaa vielä pellillä n. puoli tuntia.

Levitä pohjalle tomaattimurskaa tai ketsuppia sekä haluamasi täytteet. Ripottele pinnalle pizzamaustetta ja juustoraastetta.

Paista pizza 225 asteessa n.15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti