perjantai 1. tammikuuta 2010

Keittiövaa`alle käyttöä!

Yksi ammattilaisten neuvo ruoanlaitossa ja leivonnassa on: käytä tarkkoja mittoja.
Painomitat siis grammat ja kilot eivät muutu, mutta jokaisessa keittiössä voi olla eri kokoiset desi- ja litramitat. Mittaustavasta riippuen desilitra voi olla tarkallakin mitalla mitattuna eri kerroilla eri määrä jauhoja.

Samoin teelusikka ja ruokalusikka mitat ovat hyvin epätarkkoja, sillä lusikoiden koko ei ole standardi. Joten jos käytät näitä mittoja, niin käytä mittalusikoita. Silloin tl=5ml ja rkl=15ml

Osa ohjeistani on blogissanikin ainoastaa grammoissa mitattuna, jos ei omista tarkkaa digitaalista keittiövaakaa, on ainemäärät muutettava vetoisuusmitoiksi.
Suurin osa ohjeista on kuitenkin "kansantajuisia" ohjeita desilitroineen ja teelusikoineen, johtuen ihan siitä että reseptit kulkevat kotikeittiöissä tällä mittaustarkkuudella, enkä jaksa itsekään hieroa niistä tarkempia mittoja.

Suosittelen kuitenkin monessa tapauksessa keittiövaa`an käyttöä, se tekee ainemäärien mittaamisesta helppoa ja luotettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti