perjantai 8. tammikuuta 2010

Marinoitu punakaalisalaatti

Tämä on yksi joulun aikaan sopiva salaatti. Punakaali pehmenee hiukan keittäessä ja maustuu sitten mukavasti marinadissa. Salaatin voi tehdä myös ilman keittämistä. Raasta silloin kaali, sipuli ja omena hienoksi raasteeksi.
Marinoitu punakaalisalaatti

350g punakaalia
2dl glögiä
2dl vettä

1 punasipuli
100g taatelia
1 omena
50g rusinoita
marinadi:
0,5dl mustaherukkahilloa
30ml valko- tai punaviinietikkaa
30ml öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Keitä glögissä n.5 min, että kaali hiukan pehmenee. Valuta kaali. Suikaloi omena, taateli ja punasipuli ja sekoita rusinoiden kanssa kaalin sekaan. Sekoita marinaadi ja lisää salaatin sekaan. Jäähdytä salaatti ja anna marinoitua muutama tunti tai yön yli ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti