torstai 26. syyskuuta 2013

Voi-öljylevite

Kaikkihan sen tietävät että markkinamiehet ja mainostajat osaavat huijata ihmisiä. Ja viralliset tahotkin suosittelevat margariinia käytettävän. Käyttää ken haluaa. Rasian kyljestä sen voi nähdä mitä niihin on laitettu. Hyvää ja terveellistä rasvaa...kyllä löytyy mutta minkä prosessin se on käynyt läpi että öljy pysyy kiinteänä. Ja mitä kaikkea muuta siiihen rasiaan on lisätty. Se ei tee hyvää kenellekään. Itsekin niitä olen käyttänyt,mutta nykyään enemmän teen levitteen itse.se on niin yksinkertaista ja tietää mitä syö. Rasvan tulee kuulua jokapäiväiseen ruokaan ja leivän päälle aina mieluummin puhdasta kuin pitkästi jalostettua.

Voi-öljylevite
100g voita
100g oliivi-tai rypsiöljyä
100g vettä
(Lisää halutessasi tuoretta yrttiä ja ripaus merisuolaa)

Laita pehmeä voi ja öljy tehosekoittimella sekaisin.Lisää vesi ohuena nauhana sekaan. Jos haluat niin voit lisätä yrttejä,esim basilikaa sekaan. Laita rasiaan/purkkiin ja jääkaappiin. Anna maustua muutaman tunnin ennen käyttöä. Koska rasvaseos on lisäaineeton,se pehmenee huoneenlämmössä nopeammin kuin margariini. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti