lauantai 21. syyskuuta 2013

Suklaapuuroa (raakaruokaa)

Kirppispäivän jälkeen oli saatava nopeasti joku välipala. Siispä sitä mitä kaapista löytyy ja sen enempää suunnittelematta pyöräytin tehosekoittimella jotain... Ja siitähän tuli niin hyvää että se on jaettava muillekin. Paksu smoothie sai sitten nimekseen suklaapuuro;)


Suklaapuuro(raakaruokaa) 1 annos

1 banaani
1+1dl kookosmaitoa+ vettä
1 dl vadelmia
1 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl chia-siemeniä

Survo kaikki aineet tehosekoittimella sekaisin ja anna turvota vähintään viisi minuuttia. Voit maustaa halutessasi myös esim.kanelilla ja vaniljalla.
 (Chia-siemenet turpoavat nesteessä ja se saa aikaan puuroutumisen)

Lue lisää Chian-siemenistä:

"Chian siemenet sisältävät omega-3 rasvahappoja jopa 21 % painostaan. Mistään muusta ruuasta ei saa niitä yhtä paljon, ei kalasta eikä muista siemenistä. Siementen omega-3 ja omega-6 rasvahappojen suhde on optimaalinen. Chian pitkä kasvukausi lataa sen täyteen ravinteita: mineraaleista se sisältää todella runsaasti mm. kalsiumia, magnesiumia ja fosforia. Chian siemenet sisältävät runsaasti proteiineja - noin 20 % painostaan, kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Chian siemenet ovat uskomattoman kuitupitoisia, kuitua on kuusinkertaisesti niin paljon kuin EU-direktiivit vaativat, jotta tuotetta saisi kutsua runsaskuituiseksi.
Chian siemenet ovat saavuttaneet laajan suosion superfood -käyttäjien ja hyvinvointiaan aktiivisesti ylläpitävien ihmisten keskuudessa. 
Siementen käyttö ei voisi olla helpompaa. Niitä voi syödä sellaisenaan tai niitä voi sekoittaa erilaisiin ruokiin; muroihin, jogurttiin, mehuun, leivonta-aineisiin, puuroihin, salaatteihin, keittoihin, leivän päälle yms. Ne kannattaa nauttia nesteeseen liotettuna (siemeniä ja nestettä 1:10), jolloin ne turpoavat. Anna liota 15-60 minuuttia. Näin muodostuvaa hyytelöä voi käyttää smoothieissa tai syödä ihan sellaisenaan, sitä voi sekoittaa nestemäisiin ruokiin tai hyytelöihin kuten hilloon, jogurttiin tai vaikkapa salaattikastikkeeseen. Geeli ei muuta ruuan makua, mutta antaa lisäravinteita ja vähentää imeytyvien kaloreiden määrää. Se säilyy jääkaapissa noin 15 vrk. Suositeltava päiväannos 1-4 ruokalusikallista."
Lainaukset suoraan: www.suomenvoimaruoka.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti