sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sieni-pekonipiirakka

Riittää kun tunnistaa muutaman sienilajin,silloin voi löytää jo sienipiirakan ainekset. Itse poimituissa sienissä ja niistä valmistetussa ruoassa on oma viehätys. Täytyy vaan todella tietää mitä poimii ja miten sienet käsittelee ennen käyttöä. Eilen mietin millaista piirakkaa sienistä tekisin ja reseptejä katsellessa poimin ideoita useasta paikasta. Päädyin kokeilemaan pekonia sienten kaveriksi ja juustoksi savujuustoa ja ne sopi kyllä loistavasti yhteen! Minusta suolaisissa piirakoissa on aika tärkeää mitä juustoa siihen laittaa, laittamalla jotain hyvää voimakkaan makuista juustoa piirakka saa paljon lisämakua. Jauhoina tällä kertaa gluteenittomat mutta vehnä-ja grahamjauhot sopii myös hyvin.

Sieni-pekonipiirakka

Pohja:
100g voita
3,5dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl suolaa
10g hiivaa
0,75dl vettä
 
Täyte:
3 dl metsäsieniä ( valmiiksi käsitelty ja hienonnettu)
1 sipuli
70g pekonia
1tl suolaa
0,5tl mustapippurirouhetta
Timjamia
150g savujuustoa(esim.kippari)
0,5dl persiljaa hienonnettuna

Nypi pehmeä voi jauhojen ja suolan kanssa murumaiseksi.lisää vesi johon hiiva on liotettu. Sekoita taikina tasaisesti. 
Taputtele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 

Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Freesaa kuutioitu sipuli ja hienonnetut sienet. Mausta suolalla ja pippurilla sekä kuivalla tai tuoreella timjamilla. Anna seoksen jäähtyä hetken pannulla. Lisää sekaan raastettu tai kuutioitu juusto. Sekoita kerma ja muna keskenään. 
Laita pekoni-sieni-sipuli-juusto täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle persiljaa. Kaada päälle muna-kermaliemi. 
Paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti