lauantai 21. syyskuuta 2013

Superruokaa, superfoodia

Ruokakaappiini on viimeisten vuosien aikana tullut uusia, monille ehkä vielä vieraita raaka-aineita. Niitä näkyy myös joissakin resepteissä, joten päätin vähän linkittää mistä aineista on kyse.

Kylmäpuristettu kookosöljy on todella monipuolinen rasva. Sitä käytän ruoanvalmistuksessa erityisesti raaka-suklaassa ja raakaruokakakuissa. Lisäksi otan aina eri purkin rasvaa ihonhoitoon. Käyttökohteita löytyy todella monipuolisesti.
lue lisää:
http://www.superfoodit.com/kookostuotteet.html

Minulle uusin tuote on Chia. Chiasta ajattelin pitkään että onhan meillä kotimainen pellava, miksi ostaisin kaukaa tuotua. Mutta chian ravintoarvot ja monipuolinen mielenkiintoinen käyttö houkutti ostamaan. Olen käyttänyt sitä leipiin,kuten viljattomaan siemenleipään, smoothien sekaan ja tuorepuuroihin.

Chia (Salvia hispanica) on huulikukkaiskasveihin kuuluva kasvi, jonka ravinnerikkaat siemenet ovat perinteistä voimaruokaa Keski-Amerikan alueella ja niitä on käytetty ruokana pidempään kuin esimerkiksi maissia. Mayojen kielessä sano “chia” tarjoittaa voimistaa ja näitä siemeniä syötettiin varsinkin juoksijoille, jotka huomasivat kykenevänsä juoksemaan näiden pienten siementen voimalla koko päivän.
 Chia-siemen sisältää n. 40 % arvokkaita kasviöljyjä, noin 20 % proteiinia, runsaasti kuitua, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä mineraaleja, joista varsinkin kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Chia-siemeniä voisi kuvata “paremmaksi pellavansiemeneksi” sen samankaltaisten geeliintyvien ja suolistoa hellivien ominaisuuksien, mutta pellavaa korkeampien ravintoarvojen vuoksi. Sinun ei myöskään tarvitse murskata chia-siemeniä kuten pellavansiemeniä, jotta ne imeytyisivät hyvin kehoosi. Chia imee itseensä 9 kertaisen määrän nestettä ja geeliintyy nopeasti (jopa viidessä minuutissa).
 Chia-siemenet sisältävät runsaasti arvokkaita omega-3 rasvahappoja ja E-vitamiinia. Nämä super-siemenet sisältävät 2 kertaa enemmän proteiinia kuin mikään muu jyvä tai siemen. Chia hidastaa hiilihydraattien (sokereiden) imeytymistä ja saa meidät siksi tuntetemaan olomme kylläiseksi.
lähde:
http://cocovishop.com/fi-wp/products-page/chia/chia-siemenet-350g/


Raakakaakao, kaipaako esittelyä;) se mikä kaakaossa ja suklaassa on terveellistä, sitä raakakaakao on.

http://www.superfoodit.com/kaakao.html

Kaakaovoita käytän raakasuklaan valmistukseen

https://www.hyvinvoinnin.fi/cocovi-kaakaovoi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti