maanantai 9. syyskuuta 2013

Mustikkakakku (raakakakku)






Raakaruokakakut on tähän mennessä minulla ollut aika raakasuklaapainotteisia, mutta nyt päätin tehdä kakkua niin ettei tule ollenkaan raakasuklaata. Kiitos hyvää- blogista löysin  mustikkakakun ohjeen. Kokeilin ohjetta niin että tein kakut muffinssivuokiin annoskakuiksi.



Mustikkakakku
(raaka, maidoton, gluteeniton, sokeriton, vegaaninen)
Pohja:
2 dl manteleita
1 dl hasselpähkinöitä
(tai 3 dl manteleita ja/tai muita pähkinöitä)
3 taatelia
½ tl sitruunankuoriraastetta
¼ tl kardemummaa
½ dl tuoreita mustikoita

Täyte:
3 banaania
1 dl tuoreita mustikoita
2 taatelia
½ tl kanelia
½ tl aitovaniljajauhetta
3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

Pinnalle:
Kookoskermavaahtoa & tuoreita mustikoita

Hienonna mantelit &pähkinät hienoksi muruksi esimerkiksi blenderillä. Viipaloi sekaan taatelit ja hienonna seos tasaiseksi. Lisää sitruunankuoriraasten, kardemumma ja mustikat. Sekoita tasaiseksi.
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pyöreä pala leivinpaperista, jotta kakun siirtäminen on helpompaa myöhemmin. Painele kakun pohjataikina vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Valmista täyte.
Sekoita banaani, mustikat ja taatelit tasaiseksi massaksi esimerkiksi blenderissä. Lisää mausteet. Lusikoi sekaan pehmeä kookosöljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjataikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita kakku pakkaseen jähmettymään vajaaksi puoleksi tunniksi. Kun kakku on jähmettynyt, ota se pakkasesta ja valmista kookoskermavaahto. Kuorruta kakku kookoskermavaahdolla ja ripottele päälle mustikoita. Tarjoile ja nauti kakku viileänä. Säilytä jääkaapissa.

Kookoskermavaahto
1 tölkki jääkaapissa säilytettyä kookosmaitoa
Avaa jääkaapissa yön yli säilytetty kookosmaitotölkki purkin pohjasta ja valuta ulos neste. (Voit käyttää tuon nesteen myöhemmin vaikka smoothien seassa.) Lusikoi purkkiin jäänyt paksu valkoinen tahna syvään astiaan. Vatkaa tehosekoittimella kookosmassaa, kunnes se alkaa notkistua ja muuttua kermavaahdon kaltaiseksi. Nostele sekoituksen aikana vatkainta, jotta seokseen pääsee ilmaa ja siitä tulee kuohkeaa. Lusikoi kookoskermavaahto kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti