maanantai 16. syyskuuta 2013

suolaiset uuniomenat

Mielenkiintoinen ohje Olivia-lehdestä. uuniomenat on tuttu asia, mutta miksi ei tekisi niitä suolaisena. Ehdottomasti kokeilun arvoista ja varmasti toistekin. Tuli kokeiltua sunnuntaina kun oli vieraita syömässä ja hyvin maistui alkuruoaksi.

Suolaiset uuniomenat 4:lle

4 omenaa
0,5dl manteleita
0,5 dl pähkinöitä
100g aurajuustoa
10g voita
4 viipaletta brosciottoa(ilmakuivattu kinkku)
balsamicokastiketta
salaattisekoitusta

Kaiverra omenoiden keskeltä kanta pois. Hienonna mantelit ja pähkinät ja sekoita auran ja voin kanssa tahnaksi. Täytä omenan sisusta auratahnalla. Laita omenat pellille tai uunivuokaan.
Paista omenia 200 asteessa lajikkeesta riippuen 15-30min.(kovempia omenoita kauemmin kuin pehmeitä.)

Kuutioi ilmakuivattu kinkku ja paista pannulla rapeaksi.

Laita lautaselle salaattisekoitusta, sen päälle paistettu uuniomena ja kinkkua. Valuta päälle balsamicokastiketta.Tarjoile heti alkuruokana tai salaatin sijaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti