keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Valkosuklaa- marjakakku


Alunperin löysin tämän ohjeen kinuskikissa- blogista, mutta muutin ohjetta jonkin verran itselleni.

Valkosuklaa- marjakakku

Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
3 dl kuohukermaa
200 g rahkaa
250 g valkosuklaata
½ dl vettä

Päälle:
½-1 litraa marjoja esim.herukoita

Koristeet:
100 g valkosuklaata

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja yhdistä ne rasvasulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää suklaasula täytteeseen. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Laita täyte keksimurupohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irroita kakku vuoasta. Leikkaa leivinpaperista tai piirtoheitinkalvosta kaksi pitkää suikaletta, joiden leveys on noin 1 cm enemmän kuin kakun korkeus. Näin kakun päälle tulee 1 cm korkea reuna, jonka sisäpuolelle voi kasata marjoja. Teippaa suikaleet yhteen ja leikkaa pituus kakun ympärysmittaan sopivaksi, apuna mittaamisessa voi käyttää vuoan sisäreunaa.

Sulata valkosuklaa ja levitä sitä pitkällä lastalla, esim. paistinlastalla, arkkisuikaleen päälle. Suklaata tulee olla peittävä kerros (n. 1 mm). Liian ohut suklaakerros voi johtaa halkeiluun, kun muovi/paperi myöhemmin irrotetaan. Liian paksukaan kerros ei kuitenkaan saa olla, jotta kakku on helppo leikata.

Ota suikaleen kummastakin päästä kiinni ja pidä suikale suoraksi pingottuneena samalla, kun nostat sen pöydästä. Kohdista suikaleen keskiosa kakkuun kiinni ja paina siitä kumpikin puoli vuorollaan reunaa vasten. Kohdistamisessa on hyötyä, jos voit ottaa toisen henkilön avuksi. Siirrä kakku tämän jälkeen jääkaappiin ja pidä siellä, kunnes suklaa on jähmettynyt kovaksi – vaikka seuraavaan päivään.

Tartu muovin reunasta kiinni ja vedä muovi irti suklaasta.

Lisää marjat reiluna kerroksena kakun päälle. Sulata hyytelösokeri kiehuvaan veteen ja lusikoi ohuelti kiilteeksi marjojen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti