torstai 31. joulukuuta 2009

Puolukkakääretorttu


Kääretorttuun sopii jauhoiksi myös ruisjauhot ja erityisesti puolukan kanssa se sopii hyvin.


Puolukkakääretorttu

4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:
200g maitorahkaa
1dl kuohukermaa
2tl vaniljasokeria
n.1dl sokeria
0,5dl puolukkasosetta

pohjalle:
1,5dl puolukkasosetta
0,5dl sokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.

Kumoa paistunut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi kääretortusta.

Vatkaa kerma ja sekoita muut aineet täytteeksi.
Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin puolukkasose ja sitten puolukkarahkatäyte. Kääri tortu rullalle.

Voit koristella kääretortun kermavaahdolla ja puolukoilla tai sulatetulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti