torstai 31. joulukuuta 2009

Lanttulaatikko


Lanttulaatikko on perinteinen joulupöydän lisäke. Vaikka kaupasta saa hyviä ja edullisia joululaatikoita, niin laatikoiden itse tekeminen tuo hyvää joulufiilistä ja joulun tuoksua kotiin.

Lanttulaatikko
1kg lanttuja
2,5dl flora ruokakermaa
1tl suolaa
1ml valkopippuria
2ml muskottipähkinää
0,5tl inkivääritahnaa
2 munaa
0,5dl korppujauhoja
pinnalle: korppujauhoja

Kuori lanttu ja kuutio se. Keitä lanttukuutiot täysin pehmeiksi. Soseuta lanttu ja lisää siihen muut aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa voideltuihin uunivuokiin.
paista 150 asteessa n.1 tunti (isoja vuokia voi paistaa pidempäänkin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti