keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Mustaherukka- suklaakakku

Mustaherukka- suklaakakku

suklaakakku:
125g margariinia
1,5dl maitoa
4rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

kostutukseen:
1dl mustaherukkamehua

mustaherukkakerros:
7 liivatelehteä
2,5dl mustaherukkaa soseena
200g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kermaa
¾ dl sokeria
1rkl vettä

päälle: 200g mustaherukoita

Voitele ja korppujauhota irtopohjallinen vuoka. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna- sokeri vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50min. Jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n.5 min. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Kuumenna rkl vettä kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kuumaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon.

Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa leivinpaperista kaksi suikaletta kakun ja vuoan väliin, jotta täyte pysyy hyvin kakun pinnalla. Kostuta kakkupohja desilitralla mehua. Levitä mustaherukkatäyte kakulle. Hyydytä kakku kylmässä. Lisää marjoja koristeeksi juuri ennen tarjoilua,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti