maanantai 11. marraskuuta 2013

Vadelma-suklaakakku( maidoton,gluteeniton,sokeriton)

Vaikka juhlapäivinä herkuttelu on sallittu ja jopa suositeltavaa niin halusin kokeilla tällaista perinteestä poikkeavaa terveellisempää suklaakakkua isänpäiväksi. Makunsa puolesta ei kyllä häviä tavalliselle suklaakakulle:) Tämä ei ole raakakakku, koska pohja on paistettu,mutta kaikki raaka-aineet ovat aitoa ruokaa! Tummaa,tuhtia,täyttävää!


 
Vadelma-suklaakakku (18cm vuoka)
( maidoton,gluteeniton,sokeriton) 
Pohja:
3 kananmunaa
1 banaani
1 dl raakakaakaojauhetta
1 dl mantelijauhoja 
1,5 dl oliivi- tai kookosöljyä 
0,5 dl kotimaista hunajaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumkuitujauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1 tl kanelia
Ripaus merisuolaa

Sekoita kananmunat ja banaani soseeksi tehosekoittimessa. Lisää raakakaakaojauhe, mantelijauhot ja öljy ja hunaja sekä leivinjauhe ja psylliumkuitu. Mausta vaniljalla, kanelilla ja merisuolalla.  Sekoita taikina. Leikkaa irtovuoan pohjalle pyöreä pala leivinpaperia, jotta kakku on helppo siirtää myöhemmin. Öljyä kakkuvuoka ja kaada kakkutaikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasossa 175 asteessa 35-45 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ennen leikkaamista ja koristelua.
Kakkupohjasta tulee aika tiivis ja mutakakkumainen.
Täyte: 
1 dl macadamia-pähkinöitä (tai esim. cashew-pähkinöitä)
0,5 dl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
Puolikkaan sitruunan mehut
0,5 tl vaniljajauhetta
Ripaus merisuolaa
Lisäksi vaaleanpunaista väriä esimerkiksi marjajauheesta tai parista mansikasta.

N.2dl vadelmia
Hienonna pähkinät esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää juoksevaksi sulatettu kookosöljy, hunaja ja sitruunan mehut. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää vaniljajauhe ja hieman suolaa. Sekoita. Värjää täyte esimerkiksi parilla mansikalla tai marjajauheella vaaleanpunaiseksi.
Kuorrutus:
2 avokadoa
8 pehmeää taatelia
2rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa tai n.20 tippaa steviaa 
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Laita väliin pähkinätäyte ja vadelmat. 
Kaiverra lusikalla kypsän avokadon heselmäliha ja soseuta taateleiden kanssa. Lisää muut kuorrutuksen aineet ja makeuta sopivaksi. 
Päällystä kakku kuorrutuksella ja lisää päälle koristeeksi vadelmia, tuoreita marjoja tai pakastekuivattuja marjoja.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti