maanantai 4. marraskuuta 2013

Raakapiparit/raakapiparipallot

Pidemmän aikaa ollut mielessä että tekisin raakapipareita. Ohjeita olen löytänyt useitakin, mutta ainahan on kokeiltava mikä on omaan makuun paras. Ajatuksena oli myös että paistaisin osan pipareista. Silloin ne ei tietysti olisi raakoja, mutta edelleen raaka-aineiltaan terveellisiä ja ravintoaineita täynnä. Näistä pipareista ei tullut paistettuina hyviä, joten jos et malta kuivattaa niin yhtä hyvin ne voi syödä siten että leivot pieniä pipareita ja syöt ne ilman kuivausta. Silloin piparit kannattaa säilyttää jääkaapissa rasiassa.

Voit myös tehdä raakapiparipalloja. Pyörittele silloin taikinasta palleroita ja koristeeksi pyöräytä ne esim. pähkinärouheessa. Näihin pipariin ohje löytyi täältä.

Raakapiparit

10 taatelia
2 rkl rusinoita
1 dl mantelijauhoa
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl kookosöljyä
8 neilikkaa
3 tl kanelia
2 tl inkiväärijauhetta
(ripaus cayannepippuria)
2-3 rkl vettä

Hienonna taatelit ja rusinat monitoimikoneessa. Jauha myös cashewpähkinät ja neilikankukat. Sekoita ainekset keskenään. Sekoita lopuksi mausteet, kookosöljy ja vesi joukkoon.
Levitä taikina kahden leivinpaperin välissä tasaiseksi levyksi. Ota piparkakkumuotilla taikinasta palasia ja nostele ne kuivuriin (tai uuniin, jossa niitä voi kuivattaa alhaisella lämpötilalla).
Kuivata muutama tunti, tai yön yli, riippuen siitä kuinka paksuja pipareista tuli.
Pähkinöitä ym. voi lisäillä oman maun mukaan taikinan joukkoon. Kun olet kaulinnut taikinn ihan tasaiseksi, niin käännä se toisen leivinpaperin päälle. Näin saat irrotettua sen helposti leivinpaperista ja piparit on helpompi nostella kuivuriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti