maanantai 11. marraskuuta 2013

Mango-suklaakakku (raakakakku)

Usein raakakakut sisältävät pähkinää joko pohjassa tai täytteessä. Tässä kakussa ei ole pähkinää. Pohja on tehty kaurahiutaleista ja täytteessä on kookoskermaa. Kakussa on tumma suklaatäyte ja raikas mangotäyte kerroksittain, makupari täydentää ihanasti toisiaan.
Ohjeen olen löytänyt ja muokannut itselleni täältä 
Mango-suklaakakku (raakakakku)
18cm vuoka
pohja:
2 dl kaurahiutaleita
3rkl kookosöljyä
1rkl hunajaa
Sekoita hiutaleet ja hunaja sulatettuun rasvaan ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Suklaatäyte:
30g kaakaovoita ja 20g raakakaakaojauhetta
50 g kookosöljyä
200g kookoskermaa( tai kerma yhdestä 400g kookosmaitopurkista)
35-50 tippaa steviaa (maistele onko tarpeeksi, voi myös korvata hunajalla)
2 tl lesitiiniä
1 rkl lucumaa
0,5 dl chia-siemeniä
1 rkl psylliumia
Laita kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteeseen sulamaan. Lisää sillä välin kulhoon kaikki muut ainesosat. Jos käytät kookosmaitoa,käytä siitä vain kylmässä erottunut valkea kookoskerma. Kun öljyt ovat sulaneet, kaada ne muiden ainesten sekaan ja soseuta suklaatäyte tasaiseksi monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Tarkista, että myös kaikki chia-siemenet ovat menneet rikki. Kaada täyte kaurahiutalepohjan päälle, tasoita lusikalla ja laita pakastimeen odottamaan mangotäytteen valmistumista.
Mangotäyte:
1 kypsä mango kuorittuna tai 250g pakastemangokuutioita
200g kookoskermaa tai kerma yhdestä 400g kookosmaitopurkista
2 rkl kookosöljyä
2 rkl psylliumia
1 tl lesitiiniä
15 tippaa steviaa (voi korvata hunajalla)
Kuori ja pilko mango. On todella tärkeää, että käytät kypsää hedelmää, se tuo täytteeseen tarvittavan hedelmäisyyden ja makeuden. Jos et löydä kypsää mangoa,voit käyttää pakastekuutioita. Anna kuutioiden sulaa huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Jos käytät kookosmaitoa,anna sen jähmettyä jääkaapissa ja käytä siitä vain valkea kermaosa. Lopun kookosveden voi käyttää esim.smoothiehen. Soseuta kaikki ainekset yhtä aikaa sileäksi ja kaada täyte sen jälkeen suklaakerroksen päälle.
Laita kakku pakastimeen vajaaksi tunniksi ja irrota sitten irtopohjavuoasta. Irtopohjavuoan reuna irtoaa kauniisti, kun valutat hanasta todella kuumaa vettä ja pyöräytät vuoan ulkoreunat nopeasti veden alla, sitten vain heti vuoan reuna irti kakusta ja lopputuloksena on kauniin tasainen kakun pinta.
Mangokuorrutus:
1 kypsä mango kuorittuna tai 250g pakastekuutioita
Soseuta mango ja lusikoi kakun pinnalle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti