perjantai 8. marraskuuta 2013

Lokakuun synttärikakku

Ystäväni kysyi tekisinkö hänen pojalleen synttärikakun ja mielellänihän teen! Tulee niin vähän tehtyä kakkuja että jokainen harjoitus ja mahdollisuus käytettävä hyväksi. Halusin tehdä koristelusta syksyisen, mutta samalla rennon pojan synttärikakuksi. Koristeet tein sokerimassasta itse ja hauskat eläinhahmot ostin kaupasta.

Lokakuun synttärikakku

330g munaa
230g sokeria
210g vehnäjauhoa+
30g kaakaojauhetta
100g rypsiöljyä

Kostutukseen:
2 dl appelsiinimehua

Täyte:
3dl kermaa
300g tuorejuustoa
150g valkosuklaata
0,5dl sokeria


3dl mansikoita

Päälle: 2 pakettia kaulintamassaa (500g)(vaahtokarkinmakuinen)
sokerimassasta tai kaulintamassasta tehtyä koristeita

Valmista kakkupohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi n. 7min. Lisää öljy pikkuhiljaa lorottaen sekaan, samalla vatkaten pienellä teholla. Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan ja pyöräytä nopeasti koneella  sekaan. Sekoita vielä käsin ettei taikinassa ole jauhopaakkuja. Varo ravistelemasta kulhoa ettei taikina laskeudu. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaa. Paista n. 1 tunti 175 asteessa. Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Halkaise se kolmeen osaan.
Ota mansikat sulamaan ja valutanuistä ylimääräinen mehu.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kermavaahto,tuorejuusto ja sokeri. Lisää siihen kokoajan sekoittaen valkosuklaa pikkuhiljaa lorottaen.
Jätä täytettä 1/3 osa kakun päälle laitettavaksi. Kostuta pohja ja täytä kaksi väliä täytteellä, siten että valkosuklaatäytteen päälle tulee mansikoita.

Lopuksi kun välit on täytetty, muotoile kakkua yläreunasta niin ettei ylimmän pohjapalan reuna ole jyrkkä vaan pyöristetty. Tämä helpottaa kaulintamassan laittamista. Kuorruta koko kakku ohuesti lopulla valkosuklaatäytteellä mahdollisimman sileäksi.
Kaulitse kaulintamassasta tomusokerin päällä paljon kakkua reilumpi ympyrä. Nosta kakku johonkin korokkeelle, esim käännetyn kulhon päälle kakkupohjan kokoisella lautasella. Nosta nyt kaulintamassasta kaulittu ympyrä varovasti esim. kaulimen avulla kakun päälle. Nostele ympyrän reunaa ja silittele samalla  ylhäältä alaspäin samalla massaa hiukan venyttäen. Näin voi ehkäistä ryppyjen tulemista. Leikkaa ylimenevä massa veitsellä kakun alareunasta pois.
Koristele sokerimassakoristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti