sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Graniittiomenasalaatti

Salaatille löytyy aina aika ja paikka tarjoilussa. Vaihtoehtoja on todella paljon ja yleensä parhaat tulee suunnittelematta siitä mitä kaapista löytyy. Nyt tein kuitenkin ohjeen inspiroimana.
Tälläista Pirkka-lehdestä otettua ohjetta kokeilin pyhäinpäivänä. Minä tein salaatin vuohenjuustosta,alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty Pirkan grillijuustoa.

Graniittiomenasalaatti 4:lle

 

1 ruukku jääsalaattia
200g vuohenjuustoa tai halloumia
250g tummia viinirypäleitä
1 granaattiomena
1dl saksanpähkinöitä
Kastikkeeksi: tummaa balsamicokastiketta

Leikkaa juustoviipaleiksi ja paista hetken siksa pannulla. Halloum kestää paremmin paistamisen,vuohenjuustolle riittää nopea lämmitys. Samalla voit paahtaa pähkinöitä hiukan pannulla.
Huuhtele ja revi salaatti laakealle vasille tai lautaselle. 
Pese rypäleet ja halkaise ne. Purista siemenet granaattiomenasta eri kulhoon. 
Ripittele salaatin päälle granaattiomenan siemeniä ja viinirypäleitä. Laita päälle juustoviipaleet ja pähkinät. Valuta päälle granaattiomenasta tullut mehu ja balsamicokastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti