lauantai 18. joulukuuta 2010

Taatelikakku


Taatelikakku 1 vuoka (n.1,5-2l)

1,5dl vettä
1pkt (200g)taateleita
200g voita
2 kananmunaa
3dl sokeria
0,5dl maitoa tai kermaa
4,5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Keitä taateleita vedessä kunnes ne pehmenevät ja vesi imeytyy taateleihin. Lisää rasva ja anna sen sulaa. Lisää sokeri ja keitä n. 5min. Jos haluat kakkuun taatelinpaloja niin älä sekoita voimakkaasti. Vatkaamalla saat sileän "taatelikinuskin".
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa sekaan munat yksitellen. Lisää maito tai kerma sekä sekoitetut kuivat aineet.Sekoita hyvin.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa n.45-60min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti