torstai 30. joulukuuta 2010

Lohi- alkupalat


Jouluna tein alkupaloiksi lohiruisnappeja. Raaka-ainesta en osaa sanoa tarkkoja määriä koska tein ne ihan "suutuntumalla" niin että hyvältä maistui. Käytin kylmäsavu- ja lämminsavulohta erikseen ja molemmista tuli tosi hyvän makuisia. Kylmäsavulohesta tulee ehkä parempi täyte ruisnapeille. Täyte on hyvää myös tumman saaristolaisleivän päällä.

Lohiruisnapit
kylmä- tai lämminsavulohta
punasipulia
tuoretta tilliä
majoneesia
maustamatonta tuorejuustoa
sitruunapippuria TAI mustapippuria ja sitruunamehua
ruispalttoonappeja tai ruissipsejä

Hienonna kylmä- tai lämminsavulohi pieneksi kuutioksi. Hienonna samoin punasipuli ja tuore tilli. Sekoita joukkoon tuorejuustoa ja majoneesia, niin että tahnasta tulee notkeaa. Mausta sitruunapippurilla tai mustapippurilla ja tilkalla sitruunamehua. Laita lohitahnaa ruisnapeille (palttoonapit tai ruissipsit)ja koristele tuoreella tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti