torstai 30. joulukuuta 2010

Karjalanpiirakat


Omatekoisia karjalanpiirakoita ei mikään tehdastekoinen piirakka voita. Mielestäni karjalanpiirakoiden pitää olla ohuita ja rukiisia.

Karjalanpiirakat n.30 kpl(koosta riippuen)

Piirakan kuoritaikina:
2 dl vettä
4 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

n.1l valmista riisipuuroa

kastamiseen:
5dl Vettä
n.50g voita

Valmista ensin riisipuuro. Anna jäähtyä. Sekoita jauhot ja suola veteen ja sekoita notkeaksi taikinaksi. Muotoile tangoksi ja jaa n. 30 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja peittele kelmun alle ettei ne kuivu. Painele pallo litteäksi ja kauli piirakkapulikalla ohuiksi hieman soikeiksi piirakankuoriksi. Käytä leivonnassa ruisjauhoja ettei taikina tartu pöytään.
Levitä piirakan kuoret pöydälle ja harjaa ylimääräiset jauhot pois. Levitä riisipuuroa taikinan keskelle tasaisesti niin että n. 1cm kaikkialta reunoista jää ilman puuroa. Aloita rypyttäminen piirakan keskeltä. Siirrä rypytetyt piirakat pellille. Paista 275 asteessa n. 15min. Kasta piirakat kuumina voi-vesiseokseen ja siirrä leivinpapereiden väliin leivinliinan alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti