perjantai 10. joulukuuta 2010

Perinteiset piparkakut


Pipariohjeita on varmasti yhtä monta kuin tekijääkin. Minä tykkään tehdä niin että keitän mausteet sokerin ja rasvan kanssa. Silloin maut tulevat hyvin esille.

Perinteiset piparkakut

225g voita
2dl sokeria
1,5dl siirappia
3tl piparkakkumaustetta
2 kananmunaa
n.8dl vehnäjauhoja
2tl soodaa

Kiehauta rasva, sokerit ja piparkakkumauste. Jäähdytä vatkaamalla kylmävesihauteessa. lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vatkaamalla. Laita taikina jääkaappiin väh. vuorokaudeksi.
Leivo ohuita pipareita ja paista 200 asteessa n.5-8min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti