lauantai 27. helmikuuta 2010

Tiikerikakku Marianne-rouheella


Tämä on suoraan Valion ohje ja totesin hyväksi muuttamatta mitään.

Tiikerikakku Marianne-rouheella (1,8l vuoka)

200g voita
2,5dl sokeria
1dl kermaviiliä tai kevytkermaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
1dl marianneraetta tai murskattuja marianne-karkkeja


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munaat yksitellen vatkaten sekaan. Sekoita vehnäjauhoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhot taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Ota taikinasta puolet tai 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakao ja mariannerae.
Voitele vuoka ja jauhota se vehnäjauholla. Laita vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta ja sitten tummempi taikina ja päälle loppu vaalea taikina. Halutessasi nostele haarukalla taikinaan "raitoja".
Paista 175 asteessa 1 tunti. Pidä leivinpaperia kakun päällä paistamisen viimeiset 15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti