sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Marjatäytekakku


Täytekakkuja on monenlaisia. Jokainen voi tehdä oman mielikuvituksensa mukaisen täytteen ja koristelun. Tärkeää on muistaa huolellinen kostutus.Mitä nopeammin kakun syö sen paremmin se on kostutettava, myöhemmin syötävä kakku ehtii tekeytyä ja maustua vähemmällä kostutuksella.

Tässä yksi perusohje, jonka voi toteuttaa vaikka yllätyskakkuna, koska ei vaadi erikoisia raaka-aineita ja monimutkaisia työvaiheita.

Marjatäytekakku

1 täytekakkupohja (4- 6 munan)

täyte:
4dl vispikermaa
5dl maitorahkaa
n.1dl sokeria(tai oman maun mukaan)
2tl vanilliinisokeria

n.6dl marjoja(esim.vadelmia)
2 pientä banaania

Kostutukseen:
2 dl vettä
puolikkaan sitruunan mehu
2rkl hunajaa

päälle:
marjahilloa
marjoja
(hyytelösokeria)

Leikkaa kakkupohja 3 levyksi.
Leikkaa leivinpaperista suikaleet tarjoiluvadin reunoille suojaksi. Laita kakkupohjan päällimmäinen kerros kakkuvadille alimmaiseksi niin että leivinpaperisuikaleet jäävät hieman pohjan alle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon rahka ja mausta sokerilla. Tästä täytteestä jää n.puolet kakun päälle.

Kostuta alin kakkupohja sitruunavedellä, joka on makeutettu hunajalla(tai sokerilla).
Levitä pohjalle marjoja ja banaaniviipaleita.
Levitä niiden päälle rahka-kermatäytettä.
Laita kakkupohjan keskimmäinen pala kakkuun. Täytä ja kostuta toinen väli kuten ensimmäinen. Laita viimeinen kakkulevy kakun päälle, siistein puoli päällepäin.
Kostuta päällimmäinen levy.
Levitä kakun päälle marjahilloa. Laita hillon päälle runsaasti marjoja.Voit tehdä marjojen päälle kiilteen(pakkauksen ohjeen mukaan).
Levitä tai pursota loppu kerma-rahkatäyte kakun reunoille ja yläreunaan.
Irroita leivinpaperisuikaleet varovasti kakkuvadilta.

Huom. Voit tehdä myös vain puolikkaan täytteen kakun väliin ja vatkata pelkkää kermaa kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti