sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Maukas lihapata



Hitaasti hauduttamalla saa maittavaa lihapataa.

Maukas lihapata

800g karjalanpaistilihaa
2 sipulia
3 porkkanaa
n. puolikas lanttu
1 palsternakka
rypsiöljyä

1 pieni purkki(70g)tomaattipyrettä
0,5dl valkoviinietikkaa
1,5dl omenamehua
suolaa
vettä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria rouhittuna
timjamia

Ruskista kuutioidut sipulit ja juurekset nopeasti öljyssä pannulla. Laita lihat ja juurekset pataan. Liota lihaliemikuutio lämpimään veteen ja laita omenamehun ja etikan ja tomaattipyreen kanssa pataan. Lisää vielä vettä niin että ainekset juuri peittyvät. Lisää mausteet.
Anna lihapadan hautua uunissa 150 asteessa mielellään kolme tuntia, kuitenkin vähintään kaksi tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti