lauantai 27. helmikuuta 2010

Suklainen tiikerikakku


Tämän "suklaatiikerin" ohjeen löysin kinuskikissa-blogista ja kokeilin. Tässä raidat ovat toisin päin verrattuna perinteiseen tiikerikakkuun, tumman kakun seassa on vaalea raita. Taikinakin oli niin hyvää että olisi voinut kaapia isommankin kulhon;)Tästä ohjeesta tuli yksi 1,8l vuoka ja yksi pieni vuoka, ohje tarkoitettu 2,5l vuokaan.

Suklainen tiikerikakku

100g tummaa suklaata
50g valkosuklaata
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
350g voita tai margariinia
4dl sokeria
4 munaa
2dl kermaa(esim.kevytkerma)
3/4dl kaakaojauhetta

Raasta suklaat erikseen.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten sekaan. sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe jauhoihin. lisää jauhot taikinaan vuorotellen kerman kanssa sekoittaen. Ota 1/3 taikinasta erikseen ja sekoita siihen valkosuklaa. Sekoita kaakao ja tumma suklaa isompaan osaan taikinaa.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka vehnäjauholla.
Laita vuoan pohjalle tummempaa taikinaa ja sitten keskelle valeampi taikinaraita. laita loppu tummempi taikin päällimmäiseksi. Halutessasi nostele haarukalla taikinaan raitoja.
Paista 175 asteessa 1 tunti. Pidä leivinpaperia kakun päällä paistamisen viimeiset 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti