tiistai 9. helmikuuta 2016

Terveellisemmät vohvelit

Laskiaistiistain iltapalaksi paistettiin vohveleita. Perinteisesti ne on tehty vehnäjauhoon ja varmasti taikinassa ollut ripaus sokeriakin. Nykyään sovellan perinteisetkin herkut vähän terveellisemmäksi,koska maku on mielestäni usein parempikin! Ilman valkoista sokeria saa ihan yhtä hyvää. Vohvelit eivät edes välttämättä tarvitse makeutusta, mutta jos sitä haluaa voi laittaa hunajaa tai banaania.

Vohvelit (n. 6-8 kpl)

3,5 dl kaurajauhoja tai tattarijauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2,5-3 dl maitoa tai esim. mantelimaitoa

2 munaa

(1 tl vaniljajauhetta)

2 rkl juoksevaa hunajaa tai puolikas banaani soseutettuna

2 rkl öljyä tai voisulaa

Voit käyttää valmiita kaurajauhoja tai jauhaa itse kaurajauhoja kaurahiutaleita tehosekoittimessa.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista vohveliraudalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti