perjantai 5. helmikuuta 2016

Parsakaali-pinaattikeitto

Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa- kirjan inspiroimana tein lounaaksi parsakaali-pinaattikeittoa ja tästä taisi tulla heti eka kerralla suosikki. Lapset pyysi kahdesti lisää vaikka minäkin vähän jopa epäilin miten lapset innostuu näin vihreästä keitosta. Toisaalta parsakaali on heille tuttu ja tykätty maku ja päärynä pehmentää keittoa ihanasti.

Parsakaali-pinaattikeitto

500g parsakaalia (1 iso)
Puolikas sipuli
200g pakastepinaattia 
1rkl oliivi -tai kookosöljyä
N. 2-3dl vettä
Kourallinen tuoretta basilikaa
Suolaa
Ripaus mustapippuria
1 päärynä
2dl kookosmaitoa
2dl kauramaitoa

Lohko parsakaali ja sipuli isoiksi paloiksi. Kuullota hetki öljyssä pinaatin kanssa. Lisää vettä vain vähän että parsakaalit höyrystyy  ja kypsennä kannen alla muutama minuutti kunnes pinaatit on sulanut. Lisää sekaan muut aineet ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Lämmitä keittoa tarvittaessa lisää.
Nauti esim.pähkinöiden/siemenien tai keitettyjen kananmunien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti