perjantai 12. helmikuuta 2016

Banoffee

Teki mieli kokeilla banoffeeta raakaversiona. Olen tehnyt kerran ennemminkin ja se oli hyvää mutta en muistanut laittaa ohjetta talteen. Nytpä siis ihan mitan kanssa tein että saan ohjeen kirjoitettua.
Kakku on makeaa niinkuin banoffee perinteisestikin. Banaanin,kinuskin  ja kerman yhdistelmä ei voisi muuta ollakaan edes terveellisemmäksi tuunattuna.

Banoffee ( maidoton,gluteeniton,sokeriton)

Pohja:
1dl cashewpähkinöitä
2dl kaurahiutaleita ( jos haluat gluteenitonta,muista käyttää gluteenittomia)
3 tuoretta taatelia 
Ripaus vaniljajauhetta
3 rkl kookosöljyä

Taatelikinuski:
20 tuoretta Taatelia
2 rkl kookosöljyä
0,5tl vaniljajauhetta
2-5 rkl vettä

1 prk kookosmaitoa  (400g) Pirkka kookosmaitosta tulee hyvä kermavaahto

1-2 Banaania  (+muita hedelmiä)

Valmista pohja: Sulata kookosöljy vesihauteessa. Jauha pähkinät ja kaurahiutaleet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää muut aineet ja sekoita massasta keksimurua  vastaava seos. Painele pohja piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja pakkaseen taatelikinuskin tekemisen ajaksi.

Valmista taatelikinuski:
Poista taateleista kivet. Sulata kookosöljy.  Soseuta taatelit soseeksi ja lisää kookosöljy ja vanilja. Lisää vettä vähitellen ja soseuta kunnes saat sileän lusikoitavan "kinuskin".  
Ota pohja pakkasesta ja levitä taatelikinuski sen päälle.
Vatkaa kookoskerma. (Kerman saat kookosmaidosta näin: Pidä kookosmaitopurkkia jääkaapissa ja kaavi siitä jähmettynyt kiinteä valkoinen osa kulhoon. )
Mausta halutessasi juoksevalla hunajalla.
Koristele banaanilla ja halutessasi myös muilla hedelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti