torstai 4. helmikuuta 2016

Gluteenittomat pullat

En muista tehneeni onnistuneesti gluteenittomia pullia,mutta nyt laskiaisen alla innostuin taas kokeilemaan. Tein pullat kauramaitoon ja intiaanisokeriin. Täytteeksi laitoin itsetehtyä mansikkahilloa ja kookoskermavaahtoa. Täydellinen laskiaispulla meidän pikku allergiselle!

Gluteenittomat pullat
3,5 dl maitoa (kaura,- manteli tms.maito sopii myös)
1 rkl psylliumia
0,5rkl kardemummaa
1,5dl sokeria (intiaani- tai kookossokeri sopii myös)
1 tl suolaa
3 dl perunajauhoja
4dl riisijauhoja
1 pussi(11g) kuivahiivaa
100g voita tai kookosöljyä

Lämmitä maito n. 42 asteiseksi. Vatkaa siihen psyllium. Lisää suola,sokeri ja kardemumma. Sekoita kuivat aineet ja sekoita taikinaan sähkövatkaimella.lisää lopuksi sulatettu rasva.
Taikina jää tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi.
Vaivaa taikina tasaiseksi käsin ja jaa pöydällä 9 osaan. Pyörittele pyöreitä pullia. Voit päällystää pullat haluamallasi tavalla.

Voitele ja koristele esim.sokerilla.
Anna kohota n. 30  min. Ja paista 225 asteessa noin. 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti