lauantai 3. elokuuta 2013

Paistettu vadelmajuustokakku

Paistettu vadelmajuustokakku (irtopohjavuoka halk. n.24cm)

Pohja

100 g voita
2 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kpl munaa

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään  ja sitten munan ja voin kanssa taikinaksi. Vuoraa irtopohjavuoanpohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Levitä taikina pohjalle ja reunoille ylös asti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

täyte

600g tuorejuustoa
0,5 sitruunan mehu
3 rkl vehnäjauhoja
3 munaa
150g ranskan kermaa
1 tl vaniljajauhetta
200g vadelmia


Kastike

200 g vadelmia
 2 rkl hillosokeria
2 rkl vettä

Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Lisää munat yksitellen välissä hyvin sekoittaen. Sekoita loput aineet joukkoon lukuunottamatta vadelmia.

Keitä jäiset vadelmat kattilassa pienen vesitilkan kanssa. Survo soseeksi.

Kaada osa juustoseoksesta pohjan päälle. Tiputtele sen päälle hieman vadelmasosetta. Jatka näin, kunnes vuoka on melkein täysi. Jätä hieman kumpaakin seosta vielä jäljelle ja lisää se kakun pintaan paistamisen loppuvaiheessa, niin saat kauniimman pinnan.

Marmoroi kakkutäyte nostelemalla vaikkapa veitsellä täytettä pohjasta pintaan päin. Paista kakkua uunissa ensin noin 50 min, jonka jälkeen nostele jo vähän ruskettuneen pinnan päälle varovasti jäljelle jätetty juustotäyte ja lusikoi siihen myös hieman vadelmasose.  Marmoroi pinta varovasti veitsen avulla. Paista vielä noin 10-15 min.

voit tarjota kakun kanssa vadelmakastiketta. Keitä vadelmista löysä hillo ja paseeraa se siivilän läpi sileäksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti