perjantai 2. elokuuta 2013

Mustikka- nektariinipaistos

Tämän ohjeen löysin Helsingin sanomista ja tein ihan tällaisena. Hyvää lämpimänä kylmän vaniljajäätelön kanssa. Vieraatkin tykkäsi! Ja niin hyvää se oli ettei hyvää kuvaa ehtinyt ottaa!

 Mustikka- nektariinipaistos

1/2 l mustikoita
3 nektariinia viipaloituna
2 rkl perunajauhoja
1 tl jauhettua kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl ruokosokerisiirappia

Kuorrutus:
50 g voita
2 dl kermaa
2 dl tummaa sokeria (esimerkiksi muscovado)
4 dl isoja kaurahiutaleita

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai -kastiketta

 Pane mustikat, nektariiniviipaleet, perunajauhot, mausteet ja siirappi uunivuokaan ja sekoita keskenään.
 Mittaa kuorrutuksen ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
 Lusikoi kuorrutus tasaisesti nektariini-mustikkaseoksen päälle.
 Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai siihen asti kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
(ohje:http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/Mustikka-nektariinipaistos)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti