keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Jouluinen pavlova


Moni kakku päältä kaunis. Näin voisin sanoa omasta joulupavlovastani. Olin tehnyt marenkipohjan muutama päivä ennen joulua ja tietämättäni(yllätykseksi) pohja oli ilmeisesti kostunut ja muuttunut sitkeäksi. Jouluna kun kokosin ja söimme sen, niin pohjaa oli tosi hankala leikata. Jos pohjan tekee valmiiksi aikaisemmin, se on paistettava tavallista kuivemmaksi ja säilytettävä ehdottamasti kuivassa paikassa.

Jouluinen pavlova

Marinoidut luumut

1 dl vettä
1 dl glögitiivistettä
250g kivettömiä, pehmeitä luumuja

Marenkipohja:
6 valkuaista
1 ml suolaa
3dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1,5 tl vaaleaa etikkaa

täyte:
3dl kuohukermaa
1rkl vaniljasokeria
puolet marinoiduista luumuista

Päälle puolet marinoiduista luumuista
tuoreita viikunoita ja muita hedelmiä
valkosuklaatryffeleitä tai lumimanteleita

Tee marinoidut glögiluumut jo edellisenä päivänä. kiehauta glögi ja laita luumut kuumaan glögiin pehmenemään. Kääntele luumuja niin että ne maustuvat hyvin. Säilytä jääkaapissa kakun kokoamiseen asti.

Vaahdota valkuaiset ja lisää suola vatkaamisen aikana. Lisää sokeri vähitellen kolmessa erässä samalla vatkaten ja sekoita viimeiseen sokerierään maissitärkkelysjauhot. Lisää lopuksi viinietikka ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.

Pursota tai levitä vaahto pehmeästi lusikalla leivinpaperille.

Paista pohjaa noin 1 1/2 tuntia 125 asteessa.

Kun marenkipohja on jäähtynyt, irrota se varovasti ja nosta lastojen avulla tarjoiluvadille.

Valuta luumut. Ota puolet ja leikkaa ne kuutioiksi. Vaahdota kerma kovahkoksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja paloitellut luumut. Sekoita varovasti.

Lusikoi kermavaahto marenkipohjan keskelle. Lisää loput luumut kerman päälle ja Koristele kakku hedelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti