lauantai 10. joulukuuta 2011

Inkivääri-aprikoosicantuccinit

Näitä pikkuleipiä tein joku vuosi sitten jouluksi. Tykkäsin ja siksi laitan ohjeen tännekin että muistan joskus leipoa uudestaan! Ohje on kotiliedestä.

Inkivääri-aprikoosicantuccinit


3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1,75 dl sokeria
100 g kuorittuja manteleita
100 g kuivattuja aprikooseja
2 rkl inkiväärihilloa
yhden appelsiinin raastettu kuori
2 munaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko tai leikkaa aprikoosit saksilla pienemmiksi paloiksi. Lisää mantelit, aprikoosipalat, appelsiininraastettu kuori ja inkiväärihillo taikinan joukkoon. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi.
2. Jaa taikina kahtia. Nosta taikinapalat leivinpaperin päälle pellille ja leivo kahdeksi puolipyöreäksi tangoksi (noin 20 x 5 cm). Paista tankoja 175 asteessa noin 30 minuuttia.
3. Ota leivonnaiset uunista, anna hetken jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä vinottain noin reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Siirrä palat leikkauspinnat ylöspäin pellille ja paista vielä uunissa 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti