maanantai 30. toukokuuta 2011

Raakasuklaa


Tiesit varmaan että tumma suklaa on terveellistä, mutta raakasuklaa on oikeasti paljon terveellisempää. Sitä kutsutaankin superfoodiksi. Se valmistetaan aidoista raaoista raaka-aineista kuumentamatta, jollain kaikki suklaan hyvät ominaisuudet säilyvät. Raaka-suklaaseen ei myöskään laiteta makeutukseksi puhdistettua valkoista sokeria, lisäaineita tms. Lisätietoa raaka-suklaasta kannattaa katsoa www.raakasuklaa.com

Pääraaka-aineet raakasuklaan valmistuksessa on kaakaovoi, kylmäpuristettu kookosöljy ja raaka kaakao. Itse tein raakasuklaata nyt kaakaovoista, kookosöljystä ja rakkauspakkaus-nimisestä juomajauhesekoituksesta,joka sisältää mm.kaakaota ja macaa. Tätä puhdistamon valmistamaa tuotetta saa esim. Ruohonjuuri kaupasta.

Kannattaa ennen valmistusta tutustua raakasuklaasivustolla valmistusohjeisiin


Raakasuklaata
50g kaakaovoita
50g kylmäpuristettua neitsyt kookosöljyä
40g rakkauspakkausjauhetta
30g juoksevaa luomuhunajaa

lisäksi pähkinöitä, rusinoita ja /tai kuivahedelmiä

Raasta kaakaovoi.Sulata rasvat kulhossa vesihauteessa. Kun ne ovat ihan nestemäisiä, lisää hunaja. Sekoita jauhe seokseen. Seos on valmiina löysää. Voit maistaa ja lisätä makeutta tai kaakaota maun mukaan.
Laita makua antaviksi aineiksi pähkinöitä,kuivattuja marjoja tms. jääpalamuotteihin tai silikonisiin suklaamuotteihin. Laita suklaamassa muotteihin.
Anna hyytyä pakkasessa 30-60min.

toinen ohje raakasuklaalle:

1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (löytyy luomu- ja terveyskaupoista)
1 1/4 -- 1 1/2 dl raakakaakaojauhetta
2 dlkuivattuja hedelmiä/marjoja, pähkinöitä tai pakastemustikoita
1-2 rkl hunajaa
1 tl kanelia ja/tai kardemummaa
ripaus luomuvaniljaa

Lämmitä kookosöljyä vesihauteessa ja sekoita siihen muut aineet. Laita suklaamassa silikonisiin jääpalamuotteihin ja pakkaseen jähmettymään.


Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti