maanantai 30. toukokuuta 2011

Nokkospesto

Olen itse ajatellut kokeilla nokkospestoa ja googlettamalla löytyikin valmis ohje. Täytyypä lähteä nokkosen keruuseen ja kokeilla tätä ohjetta. Ohje löytyi täältä
Pestoa voi käyttää moneen tarkoitukseen: leivän päällä levitteenä, valmiin pitsan päälle tai pitsassa tomaattikastikkeen sijaan, pastakastikkeena, uunikalan kuorrutteena yms.

Nokkospesto

1l nokkosia
1-2 valkosipulin kynttä
0,75 dl oliiviöljyä
0,75 dl rypsiöljyä
1 dl pinjansiemeniä (tai esim. manteleita, kurpitsan siemeniä..)
1 sitruunan mehu
1-2 dl kylmää vettä
suolaa

Huuhtele nokkoset kuumalla vedellä ja kuivaa salaattilingossa tai siivilöi vedestä ja levitä keittiöliinalle.

Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella ja pidennä pesto lopuksi tilkalla vettä, jotta se on koostumukseltaan juoksevan jogurtin paksuista. Mausta suolalla ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti