maanantai 30. toukokuuta 2011

Hummus

Hummus on kikherneistä, seesaminsiemenistä ja öljystä tehty tahna, joka maustetaan valkosipulilla, sitruunalla ja muilla mausteilla. Sitä voi käyttää levitteenä tai ruokien lisäkkeenä. Kätevintä on käyttää säilykekikherneitä. Jos käytät kuivia ne on liotettava yön yli ja keittoaika on 1-1,5 tuntia.

Hummus

1 prk kypsiä säilykekikherneitä
2 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan mehu
loraus oliiviöljyä
2 rkl tahinia(seesaminsiementahnaa)tai seesaminsiemeniä
ripaus paprikajauhetta
ripaus chiliä tai cayennepippuria
suolaa
(tarvittaessa vähän vettä)

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen tai hienonna sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä että saat massasta tasaisen tahnan.

Säilytä jääkaapissa. Voit laittaa pinnalle vähän oliiviöljyä, jotta pinta ei kuivu. Hummus säilyy n. viikon jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti