sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Rukiinen lohipiirakka



Ruis ja lohi on melkeimpä lempiraaka-aineitani, siksipä tästäkin piirakasta niitä löytyy;)Pohjataikina on melko rasvainen, mutta ruisjauhoista ja voista tehtynä herkullisen murea. Arkiruoaksi tätä voisi soveltaa kun pohjaksi vaihtaisi rukiisen pizzataikinan.

Rukiinen lohipiirakka 1 iso tai kaksi pientä piirakkaa (n.8-10 annosta)

1 annos itse tehtyä ruispiirakkataikinaa TAI valmista ruisperunataikinaa

Täyte:
2dl ohrahelmiä tai ohrasuurimoita
suolaa
vettä

200g tuorejuustoa(maustamaton tai ruohosipuli tms)
1-2 dl hienonnettua tilliä
sitruunapippuria
n.350g savulohta
3 kovaksi keitettyä kananmunaa

Voiteluun kananmunaa

Valmista pohjataikina, laita se jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmistä täyte:
Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan.
Keitä kananmunat ja hienonna tilli. Viipaloi kananmunat.
Sekoita jäähtyneeseen ohraan tuorejuusto ja hienonnettu tilli, mausta sitruunapippurilla.

Kauli taikinasta yksi iso tai kaksi neliskanttista pohjalevyä. Kauli toiset levyt kanneksi hieman isommiksi. Loppu taikinasta voit tehdä suikaleita piirakan päälle koristeeksi.

Levitä ohraseosta, lohta ja kananmunaa pohjalle kerroksittain. Jätä n. 1cm reunasta ilman täytettä. Kostuta pohjapalan reunat vedellä ja siirrä kansipala leivinpaperin avulla täytteen päälle. Painele reunat kiinni sormilla tai haarukalla painellen. Pistele ja koristele piirakka halutessasi taikinasuikaleilla.

Voitele piirakka munalla. Paista 225 asteessa n.35-40min.

1 kommentti: