keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kurpitsakeitto

Minulle on jotenkin jäänyt vieraaksi kurpitsat ja sen käyttö. Kesäkurpitsaa käytän paljon mutta tavallista kurpitsaa en varmaan koskaan. Nyt ajattelin tehdä siitä keittoa.
Yksinkertaista ja hyvää.

Kurpitsakeitto

50g voita
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
puolikas isosta kurpitsasta(n.700g)
vettä
2 dl maitoa
suolaa

Kuori ja pilko kasvikset. Sulata voi ja paahda sipulia, valkosipulia ja kurpitsakuutioita kattilan pohjalla. Lisää porkkanat ja vettä niin että kasvikset peittyy. Keitä kypsäksi. Kaada osa keitinliemestä talteen . Soseuta ja lisää maito. Lisää keitinlientä, kunnes keitto on sopivan sakeaa. Mausta suolalla.

Tarjoile kurpitsansiementen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti