lauantai 26. lokakuuta 2013

Ihanat kaura-porkkanarieskat

Olen nyt innostunut kaurariskoista! Se johtuu siitä että niitä voi tehdä ilman vehnää ja ne ovat nopeita tehdä, kun ei tarvitse paljon vaivata ja kohottaa. Tämän kokoisen annoksen tekee vaikka iltapalaksi. Näihin porkkana ja siemenet antavat ihanasti makua.

Kaura-porkkanarieskat n. 18 kpl

6 dl vettä
1-2dl auringonkukansiemeniä
9dl  kaurahiutaleita (jos haluat gluteeniton niin käytä gluteenittomia kaurahiutaleita)
2tl suolaa
3dl porkkanaraastetta
2rkl psyllium-kuitujauhetta
0,5dl rypsiöljyä

Jauha siemenet osittain jauheeksi, osa voi jäädä kokonaiseksi. Mittaa isoon kulhoon kaurahiutaleet,suola ja psyllium. Kaada vesi päälle. Lisää siemenet. Sekoita taikina sekaisin ja lisää porkkanaraaste ja öljy. Taikinan kuuluu olla löysää ja tahmeaa. Nostele taikinaa lusikalla pellille ja taputtele käsillä litteiksi rieskoiksi.
Paista 250 asteessa 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti