torstai 10. kesäkuuta 2010

Salaattia ja grillattuja kasviksia


Salaattin voi käyttää myös lämpimiä kasviksia. Kesällä siihen on kiva grillata kasviksia samalla kuin grillaa lihaa tai kalaa pääruoaksi.Voit itse valita millaisen kylmän salaattipohjan grillikasviksille teet.

Salaattia ja grillattuja kasviksia

kylmä salaattipohja:
esim.
jäävuorisalaattia
kevätsipulia varsineen
avokadoa

tai erilaisia salaatteja

grillatut kasvikset:
herkkusieniä
paprikaa
kesäkurpitsaa
punasipulia
(oliiveja)
tomaattia

Viipaloi herkkusieni, paprika sipuli ja kesäkurpitsa. Sekoita kulhossa öljyn kanssa.
Grillaa kasvikset parilalla tai ritilällä, kasvikset saavat jäädä hieman rapeaksi, ei ylikypsäksi. Puolita tomaatit ja grillaa leikkauspinta alaspäin.
Kokoa salaatti lautaselle: ensin kylmää salaattipohjaa, sitten grillatut kasvikset ja tomaatit(voit ripotella tomaatille vähän rouhittua mustapippuria) ja lopuksi päälle hienonnettua yrttiä(basilikaa, sitruunamelissaa).
Tarjoile grilatun lihan tai kalan kanssa(tai makkaran;))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti