torstai 10. kesäkuuta 2010

Leipäkrutongit (paahdetut leipäkuutiot)


Kuivahtaneen leivän voi hyödyntää tekemällä siitä itse krutonkeja. Ne on hyviä erilaisissa salaateissa lisukkeena. Maustamalla saat erilaisia makuja krutonkeihin.

Leipäkrutongit

mitä tahansa kuivahtanutta leipää
rypsiöljyä
(yrttejä,paprikajauhetta tai valkosipulijauhetta)

Kuutio leipä n. 1*1 cm kuutioihin. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä seka haluamaasi maustetta. Sekoittele öljy ja mausteet leipäkuutioihin.
Paista 200 asteessa n.5-10min, kunnes kuutiot ovat paahtuneita ja rapeita.
Anna jäähtyä hyvin ja säilytä purkissa tai paperipussissa kuivassa paikassa.
Käytä salaattien ja keittojen lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti