tiistai 23. syyskuuta 2014

Omena-porkkanamuffinssit (gluteeniton)

Tämä ohje on alunperin novellen sivuilta ja olen sitä hiukan muuttanut. Minusta tämä oli tosi hyvä ohje terveelliseen makeaan! Taikina oli löysä, mutta paksuuntui hiukan kun odotti että psyllium turposi. Valmiissa muffinsseissa oli hyvä,pehmeä rakenne.

Omena-porkkanamuffinssit  10 kpl
3 kananmunaa
2 dl maitoa 
5 rkl hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl vaniljajauhetta
0,5 dl muussattua banaania
0,5 dl hienoksi raastettua omenaa
0,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3 dl mantelijauhoja
0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5 rkl psylliumkuitujauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/2–1 tl kanelia
hyppysellinen merisuolaa
Pinnalle:
murennettuja saksanpähkinöitä tai hunajalla makeutettua kerma-tuorejuustovaahtoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele muffinivuoka tai käytä vuoassa muffinipapereita. Vatkaa kananmunat, maito ja hunaja kulhossa vaahdoksi. Lisää oliiviöljy, vanilja, muussattu banaani, omena- ja porkkanaraaste ja sekoita. Lisää lopuksi jauhot, kaurahiutaleet, psyllium ja leivinjauhe sekä mausteet ja sekoita. Kaada taikina muffinivuokiin, ripottele pinnalle murennettua saksanpähkinää. Paista uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys hammastikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, lisää paistoaikaa. Ota uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile ja nauti! Säilytä pari päivää suljettavassa rasiassa tai pakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti