tiistai 23. syyskuuta 2014

Pulled pork barbequekastikkeella


Pulled pork eli suomennettuna nyhtöpossu oli jo viime vuonna blogeissa ns."trendiruoka". Nimi tulee siitä kun liha revitään ylikypsänä ihan suikaleiksi.
Nyt minäkin olen sitä pari kertaa tehnyt. Halpaa ja hyvää, joten päätimpä jakaa oman versioni reseptistä.
Pulled pork tehdään possun halvimmista osista, jotka jää muuten yleensä käyttämättä sitkeyden tai rasvaisuuden vuoksi. Mutta tämä onkin ruoka joka vaatii pitkän paistoajan ja liha mureutuu ajan kanssa ylikypsäksi.

Pulled pork barbequekastikkeella

n. 1-1,5g porsaan kaslerpaistia, niskaa tai

hiero lihan pintaan
2 tl suolaa
2 tl mustaapippuria myllystä
2 tl tulista savupaprikajauhetta

Barbeque-kastike

1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
n. 1 dl tomaattipyrettä
3dl vettä
2 dl fariinisokeria
1 rkl Dijon sinappia
1 dl punaviiniviinietikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
(½ - 1 chili paloiteltuna)
1-2rkl american barbeque-maustesekoitusta

Freesaa sipuli kattilassa öljyssä. Lisää kaikki muut aineet kattilaan ja anna porista pienellä lämmöllä n. 45min - tunti. Tarkkaile kastikkeen koostumusta. Jos kastike näyttää liian paksulta, lisäile vettä tarpeen mukaan.

Ota liha huoneenlämpöön n.30min-1 tunti ennen paistoa.
Valmista kastike.
Hiero lihan pintaan mausteita.
Kaada n. puolet kastikkeesta lihan päälle ja laita uuni vuokaan kansi päälle 110 asteeseen n. 6 tunniksi. Isompaa lihapalaa kannattaa pitää pidempäänkin(8-10 tuntia) Lihan lämpötila saa olla lopussa n. 93 astetta. Voit asettaa myös lämpömittarin, jos haluat.
Ota lihapata uunista ja anna lämmön tasaantua n. puoli tuntia. Revi ylikypsä liha haarukoilla suikaleiksi.
Lihaa voi tarjota sellaisenaan  tai esim. hampurilaisen välissä lopun barbequekastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti