perjantai 14. kesäkuuta 2013

Raparperi-rahkapiirakka

Uusia ideoita raparperipiirakkaan etsiessäni löysin hyvän ohjeen suolaa ja hunajaa- blogista.Muokkasin siitä itselle tällaisen ohjeen. Ja oli tosi hyvää!

Raparperi-rahkapiirakka

yksinkertainen annos noin 20*30 piirakkavuokaan, kaksinkertainen uunipellille

2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita

1 pieni kananmuna
1 dl piimää tai kermaviiliä

Täyte
2,5 dl raparperipaloja
0,5dl sokeria
(1 tl kuivattua inkivääriä)
250g rahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (tai 0,5tl aitoa vaniljaa)

Kuori raparperit ja pilko ne pienehköiksi lohkoiksi. Sekoita keskenään kattilassa raparperit, sokeri ja inkivääri ja keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät hiukan. Voit soseuttaa raparperit. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistat piirakan muuten.
Sulata voi. Sekoita keskenään kaikki pohjataikinan kuivat aineet. Lisää joukkoon voi. Ota vajaa puolet taikinasta erikseen tässä vaiheessa ja sekoita reiluun puolikkaaseen kananmuna ja piimä/kermaviili.
Sekoita rahkatäyte.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille (kaksinkertainen annos). Levitä seuraavaksi raparperisose. valele päälle myös mahdollisesti kattilassa oleva sokeri-inkivääriliemi. Levitä raparpereiden päälle rahkatäyte ja sirottele lopuksi pinnalle taikinamuru, jonka otit erikseen ennen piimän ja kananmunan lisäämistä.
Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja pinta kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti