perjantai 14. kesäkuuta 2013

Porkkana-avokadosalaatti

Porkkana-avokadosalaatti sitruskastikkeella, resepti Jamie Oliver
 (ohje löytyi suolaa ja hunajaa-blogista)

 neljälle

500 g porkkanoita
 3 avokadoa
 1/2-1 kuivattu chili tulisuudesta riippuen
 1 tl fenkolinsiemeniä
 2 valkosipulin kynttä
 6 oksaa timjamia (lehdet)
 suolaa
 mustapippuria
 oliiviöljyä
 valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
 1 appelsiini
 1 sitruuna
 4 ohutta (noin puoli senttiä) viipaletta ciabattaa tai muuta hyvää vaaleaa leipää
 yhteensä noin ruukullinen erilaisia salaatteja (rukolaa, vesikrassia, romainesalaattia)
 4 rkl paahdettuja siemeniä (esim. kurpitsansiemeniä ja pinjansiemeniä)
 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia

 Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin muutamaan osaan – paitsi jos sinulla on ihania, kapeita uuden sadon porkkanoita.
Keitä porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
 Valmistele sillä aikaa mausteöljy porkkanoiden maustamiseen, tarvitset sen samantien, kun kaadat porkkanoista veden pois. Hiero morttelissa suola, pippuri, kuivattu chili ja fenkolinsiemenet tasaiseksi. Lisää valkosipuli ja timjamin lehdet. Tuloksena on hiukan tahnamainen koostumus. Kaada joukkoon oliiviöljyä ja loraus vaaleaa balsamicoa tai valkoviinietikkaa. Maista, että mausteet ovat kohdillaan.
 Pyörittele porkkanat mausteöljyssä ja laita ne uunivuokaan. Leikkaa sitruuna ja appelsiini puoliksi ja laita ne samaan vuokaan porkkanoiden kanssa leikkuupinnat alaspäin.
 Paahda uunissa, kunnes porkkanat ovat saaneet kunnolla väriä – käytännössä noin puoli tuntia.
 Kun porkkanat ovat uunissa, halkaise avokadot, poista siemenet ja lohko hedelmät. Revi salaatti reiluiksi paloiksi ja paahda siemenet.
 Ota porkkanat ja sitrushedelmät uunista. Purista appelsiineistä ja sitruunoista mehu esim. painamalla niitä tukevalla kauhalla pohjasta. Sekoita joukkoon samanverran oliiviöljyä ja loraus balsamicoa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita porkkanat, avokadot ja salaatinlehdet. Lisää joukkoon kastike. Paahda ohuet ciapattaviipaleet leivänpaahtimessa ja murra paahdetut leivät ronskeina paloina salaatin joukkoon.
 Nosta tarjolle lautasille tai tarjoiluvadille, ripottele pinnalle paahdetut siemenet ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Tarjoa jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti