keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Mansikka-valkosuklaakakku

Juhannukseksi tai muuhun kesän juhlaan sopii ihana mansikka-valkosuklaakakku. Rentoihin kesäkutsuihin sen voi tehdä avoimena ilman reunapursotuksia.Minä tein tämän nyt ystävien ulkomailta paluun kunniaksi tervetulotoivotukseksi. Siihen se juhannusviikolla sopikin mainiosti!

Mansikka-valkosuklaakakku

4 munaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoa
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
Sitruunavettä

Täyte:
2dl kermaa
200g tuorejuustoa
100g valkosuklaata
0,5dl sokeria
2 liivatelehteä

3dl mansikkasurvosta tuoreista tai pakastemansikoista

Koristeeksi:
Mansikoita,syötäviä kukkia ja valkosuklaalastuja

Valmista tumma kääretorttupohja. Leikkaa se neljään tai kolmeen osaan riippuen minkä malliaen kakun haluat.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Purista pehmenneistä liivatteista vesi pois ja liota tilkkaan kiehuvaa vettä.
Sekoita kermavaahto,tuorejuusto ja sokeri. Lisää siihen kokoajan sekoittaen valkosuklaa ja liivateliemi.
Kokoa kakku.
Alimmaiseksi kääretorttupohja,kostuta ja kerroksittain mansikkasurvosta ja valkosuklaatäytettä.Päällimmäiseen kerrokseen valkosuklaatäytettä ja koristeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti