perjantai 8. helmikuuta 2013

Pop cakes= kakkutikkarit

Ensimmäistä kertaa tutustuin kakkutikkareiden tekemiseen. Aikamoista värkkäämistä. Tein ristiäisiin sydämen mallisia.

Sydän pop cakes

400g muffinsseja tai jotain kakkupohjaa
200g tuorejuustoa

kuorrutukseen:
400g suklaata

koristeluun:
nonparelleja, strösseleitä tai suklaarouhetta

Hienonna muffinssit ja sekoita tuorejuusto kanssa massaksi.
Levitä massa pöydälle n. 1,5cm paksuisesti ja ota siitä muotilla sydämiä. Tai pyörittele massasta palloja.
Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta tikkaritikku/jäätelötikku sulassa suklaassa ja upota sydämeen/palloon. Laita pakkaseen ja anna jähmettyä kunnolla. Pehmeä massa hajoaa helposti kun sitä pyörittelee suklaassa.
Kasta (jäätynyt) massa tikussa suklaaseen ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Koristele nonparelleilla, strösseleillä tai suklaarouheella. Nosta pystyyn kuivumaan. (kananmunakenno oli tässä kätevä)

Säilytä jääkaapissa tai voit myös pakastaa nämä.


1 kommentti:

  1. nämäkin niin herkkuja.ison työn olet tehnyt kun näitä olet värkännyt.maistui hyville varmasti.en ole koskaan kokeillut mutta vaahtokarkeista suklaaseen kastamalla ja nomppareilla koristelemalla tulis varmaan hyviä.sit laittais tikkuihin.

    VastaaPoista