perjantai 8. helmikuuta 2013

Luukaksen ristiäskakku

Sain ristiäiskakkuun tutun "kakkuharrastelijan" tekemät koristeet. Aivan ihanat! Kokeilin ensimmäistä kertaa kaupasta saatavaa valmista kaulintamassaa. Se oli yllättävän hyvää(vaahtokarkin makuista) ja  ensikertalaisellekin melko helppoa käsiteltävää. Minun mielestä parempaa kuin marsipaani. Kakun sisään tein mustikkajugurtti täytteen.

Luukaksen ristiäiskakku

6 munan kakkupohja

täyte:3dl kermaa
3dl kreikkalaista jogurttia
2 dl mustikoita
0,5- 1 dl sokeria
5 liivatelehteä(+ 0,5 dl sitruunamehua)

kostutus:sokerivettä

päällinen:valmista kaulintamassaa

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan= 2 väliä
 Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 10min.Vatkaa kerma ja lisää mustikat(survottuna) ja jugurtti ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu ja liota puristetut liivatelehdet mehuun. Lisää vähän jäähtynyt liivateseos täytteeseen.
Laita kakun pohjapala puhtaaseen irtopohjavuokaan. Kostuta pohja ja kaada päälle puolet täytteestä. Laita pakkaseen jäähtymään n. puoleksi tunniksi. Laita sitten keskimmäinen kakkupohjapala kakkuun ja lisää loput täytteestä. Laita päällimmäinen pohjapala kakun päälle ja laita kylmään hyytymään.
Kauli kaulintamassaa tomusokerin kanssa pöydällä. Tee heti aluksi niin iso pala että se riitää peittämään koko kakun. Nosta varovasti kaulimen avulla kakun pinnalle. Leikkaa ylimääräinen kuorrute alareunasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti