perjantai 8. helmikuuta 2013

Kahden suklaan hyytelökakku

Ristiäisiin tein kerroksittaista valko-tummasuklaakakkua

Kahden suklaan hyytelökakku
 pohja:
180g dominokeksejä
50g voita

5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
 2 tl vaniljasokeria
4 dl kuohu- tai vispikermaa
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa.
Painele pohjaksi irtophjavuokaan leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 10min. Sulata suklaat erikseen vesihauteessa tai mikrossa. (Valkosuklaan voi laittaa myös rouheena täytteeseen) Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen tuorejuusto ja sokeri. Liota liivatelehdet pieneen vesitilkkaan. ja lisää kerma-tuorejuustomassaan.
Jaa massa puoliksi ja sekoita toiseen sulatettu tumma suklaa ja toiseen puoleen valkosuklaa(sula tai rouhe.Kaada valkosuklaatäyte pohjan päälle ja tasoita.
Laita pakkaseen puoleksi tunniksi hyytymään. Laita sitten tummasuklaatäyte kakun päälle ja tasoita pinta.Anna hyytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Koristele suklaalla ja/tai hedelmillä/marjoilla.

1 kommentti:

  1. mielettömän kaunis kakku ja ihanat täytteet.pieni poika sai kauniin nimen.

    VastaaPoista